traeflis

Træflis til haven

Afdæk dine bede med træflis og få et smukt og afdæmpet udtryk i haven. Træflis kan med fordel bruges i vinterhalvåret, hvor det kan være med til at beskytte planterne mod frost. I sommerhalvåret kan træflis beskytte jorden mod sol og vand, og ukrudtet får derfor svære betingelser at vokse under. Det er dog vigtigt, at jorden er renset for ukrudt inden træflisen spredes, ellers finder ukrudtsspirerne hurtigt vej op gennem træflisen. Træflis er navnet på de spåner, der er resultatet af at hugge træ i stykker ved hjælp af en særlig flishugger. For den miljøbevidste forbruger kan der opstå et dilemma i forhold til, at der skal bruges en del energi på at omdanne træ til træflis, men at bruge naturens eget materiale som jordforbedringsmiddel er en stor fordel.

Udskift jævnligt din barkflis

Hvis du lader din barkflis ligge i for mange år, vil den, som med alt andet organisk materiale, til sidst begynde at rådne. Det er derfor vigtigt, at du udskifter din træflis, inden nedbrydningsprocessen begynder. For når flisen rådner, forbruger det kvælstof. Kvælstoffet bliver taget fra jorden, og det påvirker derfor den mængde kvælstof, som planterne har til rådighed. Du kan overkomme dette problem ved at tilføre bedene ekstra kvælstof, men ellers vil dine planter lide under forholdene og have svært ved at vokse.

Fordele ved at bruge flis

Der er mange fordele ved at bruge flis i haven. En betydelig fordel er, at afdækningen giver planterne mulighed for at udnytte jorden helt op til overfladen. Flisen er nemlig med til at bevare jordens fugtighed helt op til overfladen. Når jorden holdes fugtig helt op til overfladen, kan planternes rødder udvikle sig i de øverste jordlag, hvor der frigives flest mineraler, som planterne nyder godt af. Flis afhjælper trykket fra eventuelle tramp, og du undgår derved, at jordens overflade bliver for tæt komprimeret af gang i bedene. Det gør, at vand let kan optages i jorden, og at luftskiftet kan foregå uhindret. Mikroorganismer og planternes rødder har her de bedste forudsætninger for at udvikle sig.

Kontakt os

Hos Sandmanden er vi leveringsdygtige i tre forskellige slags flis – træflis, colortræflis og barkflis. Vores flis er fremstillet af fyrre- og grantræer, og vi opnår herved den mest naturlige farve. Med colortræflisen kan du vælge mellem flere forskellige farver, og på den måde kan du bestemme, hvilket udtryk flisen skal give din have. Eksempelvis kan vores maghony eller rød- elm skabe et varmt og imødekommende udtryk. Barkflisen kan fås både i en fin og en grov udgave.

Alle vores produkter leveres i storsække direkte til døren. Når du bestiller en storsæk hos os, er du med til at spare på CO2 udslippet, da det med sækkene er muligt for flere forskellige produkter at dele pladsen på vores lastbiler. Det betyder færre lastbiler på vejene og i byerne, som medfører en mere sikker trafik, samt at der forbruges mindre brændstof.

Har du spørgsmål angående vores produkter, eller har du brug for råd og vejledning til hvordan du bedst udnytter vores produkter, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 100 600 eller sende os en mail på info@sandmanden.com.