dækbark

Dækbark har mange fordele

Er du træt af at luge og fjerne ukrudt i din have. Synes du også, at det føles som en endeløs opgave, kan dækbark være noget for dig. Dækbark kan lette meget af arbejdet med haven, det kan give øget vækst og mere frodighed i haven. Når du har spredt dækbark ud i dine bede, har planterne mere vand til rådighed, da barken hjælper med at bevare fugtigheden i jorden ved at forhindre vandfordampning. Dækbark har en god effekt mod ukrudt. Et lag oven på jorden i dine bede vil forhindre ukrudtsfrø i at spire. Dækbark kan derfor være en god hjælp til at holde ukrudtet væk fra bedene, og lugearbejdet kan begrænses til, at du kun skal fjerne et par spirer engang i mellem. Du bør sprede din dækbark i et jævnt lag i en tykkelse på minimum 5 centimeter. Det er en god ide at sprede barken ud i et tykkere lag, hvis du ikke lægger en fiberdug under.

Forskellige typer af træflis

Hos Sandmanden kan du finde tre varianter af flis – barkflis, træflis og colortræflis. Når du handler flis hos os, er det ikke altid nødvendigt at montere et filtunderlag under flisen. Vores flis er nemlig fladsnittet, som gør, at jorden er beskyttet mod solen, og det giver ukrudt svære betingelser at vokse under. Jo grovere en barktype du vælger, jo stærkere er den til at bekæmpe ukrudt. Den grove bark tørrer nemlig hurtigt ud, ukrudtsspirer vil derfor oftest visne inden, de får sig etableret. Vil du dog gerne være på den helt sikre side, forhandler vi også haveduge, som kan beskytte mod ukrudt.

Barkflis kan fås både i en grov og fin udgave. Begge slags giver bedene en rolig, smuk og naturlig overflade, som kan give nyt liv til din have. Med vores colortræflis kan du nemt og uden de store omkostninger skifte udtryk i din have eller på et naturområde. Det farvede træflis kan hjælpe med at få områder til at se varmere og mere indbydende ud. Du kan se vores store udvalg af colortræflis her. Den farvede træflis er en naturprodukt og kan nedbrydes organisk. Det er EU-godkendt, og farven er ikke skadelig for miljøet, du kan derfor med ro i sindet sprede det i din have.

Kontakt og rådgivning af dækbark

Vi sætter en stor ære i at servicere vores kunder efter bedste evne. Vi går altid efter at levere kvalitetsprodukter lige til døren eller ind over hækken. Med en bestilling på dækbark hos sandmanden kan du nemt pryde dine havelandskaber, legepladser eller firmadomiciler. Har du spørgsmål angående vores produkter eller blot brug for gode råd, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 100 600 eller sende os en mail på info@sandmanden.com.

Ved at bestille din dækbark hos Sandmanden er du med til at skåne miljøet for CO2. De store sække, vi leverer vores produkter i, gør det nemt for os at have flere produkter på lastbilerne ad gangen. Det betyder et mindre forbrug af brændstof, færre lastbiler på vejene og i byerne, som giver en mere sikker trafik og som et resultat heraf et mindre CO2-udslip.