Ovntørret Ask - tørt askebrænde i brændetårn

Ring for dagspris

Levering: 1 - 14 hverdage.

DENNE VARE KRAN LEVERES IKKE

Rummeter: Ca. 1,8 m3
Mål: Ca. 120 x 55 x 210 cm.
Fugtighed: 10 - 20 % - klar til brug
Vægtfylde: Ca. 570 kg/m3

Ovntørret ask i brændetårn

Asketræ er en af de tunge træsorter med samme høje rumtæthed som eg. Sammenlignet med eg er asketræ lettere at antænde. Askebrænde har desuden en ret tynd bark, hvilket giver mindre aske efter forbrændingen.

En speciel egenskab for askebrændet er, at det tørrer hurtigt, hvis det er blevet vådt - strukturen i træet gør, at dug eller regnvand ikke bindes så hårdt. Askebrænde er velegnet til alle slags pejse og brændeovne.

Ovntørret ask er klar til brug

Ovntørret askebrænde er tørret til et ensartet fugtighedsniveau på under 20%, hvilket sikrer en optimal forbrænding i pejs og brændeovn. Ovntørret brænde optager fugt fra luften især i vintermånederne. Det er derfor altid en god idé at tage brænde indendørs til et par dages forbrug af gangen, på den måde får man let eventuel overfladefugt ud af træet inden det skal brændes.

Mængde og størrelse

Et palletårn består af mindst 1,8 rummeter brænde, som svarer til cirka tre skovrummeter. Brændet er altid tætpakket og håndstablet så du får mest muligt brænde på pallen. Brændstykkerne er skåret i en passende længde på cirka 25 cm., så det passer ind i alle standard pejse og brændeovne. Brændet leveres i et engangs-brændetårn og træet fra selve tårnet kan også brændes og er inkluderet i prisen.

Mængde af brænde ved tørring

Antallet af rummeter pr. tårn, er mængden af brænde der sættes til tørring. Brændetårnene fyldes helt og med 10-30cm top og sættes derefter til tørring. 
I takt med at vandindholdet bliver mindre - fra helt op mod 70% vandindhold ved nyskovet træ - fylder brændet også mindre i tårnet.Du kan derfor opleve at tårnet ikke ser ud til at være helt fyldt op, eller ikke er med top, hvis træet er meget tørt.

Der gives ikke yderligere rabat på denne vare.

Vi tilbyder desværre ikke kranlevering af denne vare.

0,00 DKK Inkl. moms og levering
Mængdeberegner
Leveringsmuligheder

Levering med Kran
- Lige til døren eller ind over hækken

Læs mere om leveringsformer og betingelser her
Indtast dit postnummer, så vi kan beregne den bedste pris for dit område. Alle vores priser er inkl. levering til din adresse i Danmark (inkl. brofaste øer).