Lufttørret ask - stablet brænde

DENNE VARE KRAN LEVERES IKKE

Levering 1-7 hverdage

Rummeter: ca. 1,8 m3
Mål: ca. 85 x 120 x 210 cm
Fugtighed: Ikke angivet - Skal tørre inden brug
Vægtfylde: ca. 570 kg/m3

Dette produkt består af ca. 1,8 rummeter tætpakket, håndstablet ask brænde, som er savet og kløvet i en passende længde, på ca. 25 cm, som gør at det passer til alle brændeovne.
Ask brænde er særlig velegnet til brændeovn, pejs, m.m.
Brændet leveres i engangs-brændetårn af træ, som også kan brændes, når indholdet er brændt. Brændetårnet som er inkluderet i prisen, måler ca. 85x120x210 cm.

Ask er en af de tunge løvtræssorter, med høj brændværdi. I modsaætning til eg og bøg, er ask nemt at antænde og holde ild i, og træet giver en ren forbrænding. Derudover tørrer ask nemt igen, efter en dugfrisk morgen, eller hvis det skulle have fået en enkelt regnbyge.

Træet er lufttørret direkte i naturen, hvilket vil sige at det i efterårs - og vintermånederne vil indeholde noget fugt. Træet skal derfor i de fugtige perioder tørre færdig hjemme hos dig - f.eks. under halvtag, i carport, el. lign. Det er en fordel at tage brændet ind nogle dage før brug.

De ca. 1,8 m3 håndtablet brænde svare til ca. 3 skovrummeter.

Opbevaring :
Brændet lagres bedst under halvtag.
Opbevarer man brændet udendørs anbefaler vi at man tildækker top-overfladen med en presenning, så det ikke regner direkte ned i pallen.Siderne må ikke tildækkes, da brændet kræver luft for at det tørrer.
Brænde der opbevares udendørs, optager vand fra luften i efterårs- og vintermånederne, man bør derfor tage noget brænde med indendørs før brug, så vandindholdet bringes ned på de anbefalede 18 %.

Mængde af brænde ved tørring

Antallet af rummeter pr. tårn, er mængden af brænde der sættes til tørring. Brændetårnene fyldes helt og med 10-30cm top og sættes derefter til tørring. 

I takt med at vandindholdet bliver mindre - fra helt op mod 70% vandindhold ved nyskovet træ - fylder brændet også mindre i tårnet.

Lufttørret brænde tørrer naturligt i vinden, under åben himmel. Des mere tørt træet er, jo mindre fylder det også i tårnet, da vandet ikke længere optager samme mængde plads. Derfor kan du opleve ved meget tørt lufttørret brænde, at der ser ud til at mangle lidt brænde i toppen, af tårnet - som om det ikke er fyldt helt op. Det betyder dog blot at træet er tørt.

Der gives ikke yderligere rabat på denne vare.

0,00 DKK Inkl. moms og levering
Mængdeberegner
Leveringsmuligheder

Pallelevering
- Lige til kantsten på fast underlag. Forventet leveringstid 3-5 hverdage.

Læs mere om leveringsformer og betingelser her
Sådan får du rabat: 

Sådan får du RABAT

Køb 2 sække – og du får 5% rabat på hele beløbet

Køb 3 sække eller mere – og du får 10% rabat på hele beløbet

Dette gælder dog ikke for varer, der i forvejen er på tilbud.

Husk, at selvom du vælger TON, så får du også leveret i storsæk.

Indtast dit postnummer, så vi kan beregne den bedste pris for dit område. Alle vores priser er inkl. levering til din adresse i Danmark (inkl. brofaste øer).